Etusivu      Uutiset      Koulutukset ja palvelut       Kuva & Media       Mystiikka       Minä Veli Martin

 


Veli Martin Keitel
Kouluttaja, kirjailija, taiteilija

Hei! Olen Veli Martin, "sekataiteilija", Elämän tutkija, kouluttaja, mystikko - ja mitähän vielä? No, ainakin olen räätälöinyt varsin laajat nettisivut, joita parhaillaan tutkailet.

Teen asioita, joita useimmat ihmiset eivät tee. Mutta vastapainoksi en tee asioita, joita useimmat tekevät... Näiltä sivuiltani löydät tietoa tekemisistäni, olemisistani, ajattelemistani... Tässä aluksi vähän taustaa omasta elämästäni.

Opiskelin musiikkia Sibelius-Akatemiassa 80-luvun lopulla, instrumentteina piano, klassinen kitara ja laulu. Sen jälkeen aloin keskittymään enemmän tietokonegrafiikkaan, ja kävin 90-luvulla kuva- ja ääniviestintään liittyviä kursseja. Tietokoneanimaation alueella tuli menestystä useammassakin kansainvälisessä tapahtumassa.

90-luvun lopulla tulin tunnetuksi peltokuvioilmiön asiantuntijana. Muutenkin aloin tuolloin tutkia maailman mystisiä ulottuvuuksia - taustalla tietenkin melkoinen kriisi elämässäni. Rakensin peltokuvioista laajat internet sivut otsikolla Finland's Center of Circles Information - FCCI. Vuonna 2004 tein aiheesta suuren dokumenttielokuvan "Madonreikiä pellossa", joka oli tuomariston suosikki USA:n EBE award -kilpailussa v. 2005. Peltokuviot herättivät kiinnostuksen pyhään geometriaan ja arkkityyppeihin. Vuodesta 2000 asti olen valmistanut holografisia 3-ulotteisia kuvia geometrisista kuvioista ja muista aiheista. Näitä kuvia esittelen luentojeni yhteydessä. Teen myös laulusovituksia kuoroille ja teattereille. Muutenkin nyt olen suuntautumassa enemmän musiikin ja teatterin tekemiseen.

Pyhä geometria johdatteli esoteeriseen historiantutkimukseen, joka aluksi kohdistui lähinnä kristilliseen mytologiaan ja Ilmestyskirjaan, mutta laajeni sitten Välimeren alueen muinaiskulttuureihin, Kalevalaan ja Kabbalaan. Näistä aiheista olen kirjoittanut kirjat Väinämöisen Puhuva Puu ja Puhuvan Puun Lapset. Niiden keskeinen viesti liittyy kristustietoisuuden taustoihin; miten ja miksi tämä uusi tietoisuus nousee esille juuri tässä ajassa.

Olen matkustanut useita kertoja Brittein saarilla, Egyptissä ja Kreikassa sekä luennoinut Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa ja Belgiassa. Englantiin ja Skotlantiin olen myös vienyt ryhmiä, yhdessä äänihoitaja Michael Schirmerin kanssa. Luentojen lisäksi vedän lyhytkursseja, jotka liittyvät sydäntietoisuuden aktivoimiseen ja sisäisen lapsen parantamiseen. Olen kirjoittanut kymmeniä lehtiartikkeleita, eniten Ultra-lehteen.

Asun nykyään Tampereella, mutta edelleen tunnistan voimakkaan sidoksen Englantiin ja Skotlantiin.

  Veli Martin Keitel
  p. 050-466 4756
  martinkeitel@gmail.com
  www.martinkeitel.net