etusivu   ohjelma   esiintyjät    kuvia
artikkelit    linkit    edelliset tapahtumat2012 ja Valo Pohjolasta Nyt

Lokakuisena iltana vuoden 2009 lopulla huomasin käyväni telepaattista keskustelua Jose Argüellesin kanssa. Sielutasolla käyty keskustelu sisälsi selkeän inspiraation viestin siitä että olisi suotuisaa järjestää 2012-tapahtuma Suomessa. Tärkein anti tapahtumassa olisi monipuolisen tiedon välittäminen käynnissä olevista tapahtumista ja pitkän syklin päättymiseen liittyvän pelon ja epävarmuuden hälventäminen. Puhuin asiasta Veli Martin Keitelin kanssa. Asia jäi muhimaan. Seuraavana keväänä Veli Martin otti asian uudelleen esiin ja päätimme ryhtyä tosi toimeen. Tällä hetkellä 2012-tiimiin kuuluvat Riitta-Marja Gauffin, Veli Martin Keitel ja allekirjoittanut. Tiimissä yhdistyvät monipuolinen osaaminen niin sisällön tuottamisessa kuin tutkimustyössä. Jose Argüelles lupautui konferenssisarjamme kummisedäksi.

Intuitiivinen ohjaus on ollut erittäin vahva ja moni asia on sujunut kuin tanssi. Kun ensimmäinen tapahtuma oli menestyksekkäästi päättymässä 5.9.2010 Tampereella, saatoimme aidosti iloita onnistuneesta, loppuunmyydystä tapahtumasta, yleisön kannustuvasta palautteesta ja mahtavasta tiimiyhteistyöstä. Tampereen 2012 NYT -konferenssin järjestelyissä olivat mukana myös Aino Ylifrantti ja Ari Kero mahtavalla panoksella.

Päätimme valita seuraavaksi tapahtumapaikaksi Espoon Dipolin. On selvää että tällaiselle tapahtumalle on todellista tarvetta. Käynnissä on voimakkaita muutoksia niin yhteiskunnassamme kuin yksittäisen ihmisen arjessa ja näihin tapahtumiin ja haasteisiin kaivataan vastauksia ja lisätietoa. Sanotaan että tieto lisää tuskaa mutta näyttää siltä että epävarmuus helpottuu kun saa lisävalaistusta kokemuksilleen ja ymmärtää olevansa haasteidenkin keskellä suuren, henkilökohtaisen kasvun huippuhetkissä.

Kukaan ei voi tyhjentävästi kertoa mitä vuonna 2012 tapahtuu. Onkin tärkeää herkistää luottamusta omaan intuitiiviseen tietoon. Itseen luottaen voimme edetä askel kerrallaan kohti uutta aikaa ja uutta syntymässä olevaa supertietoisuutta. Konferenssille, jossa välitetään asiallista tietoa kulumassa olevan ajan muutoksista ja vaikutuksista ihmisiin ja arkeen, on todellista tarvetta. Musiikki ja luovuus ovat tärkeä osa tapahtumaa. Luovuuden ja taiteiden avulla voimme kukin avata intuition yhteyttä entistä selkeämpään arkiseen käyttöömme.

  

 


Syklisen ajan ja muuttuvien aikakausien filosofiassa tällä kaikella on tarkoitus, tunnetun kulttuurihistorian sotaisat vaiheet ovat osa suunnitelmaa - jota tietyllä tasolla olemme itse olleet laatimassa. Mayojen kalenteri, kiinalainen I Ching, kabbalistinen Elämänpuu ja jopa Kalevala voidaan nähdä tämän suunnitelman pohjapiirroksena. Muinaiset tiesivät suunnitelmasta, ja meidän on aika nousta unohduksen unesta ja nähdä luomisen tarkoitus uudestaan. Jokainen meistä voi kysyä itseltään: Olemmeko sotineet tarpeeksi? Olemmeko riidelleet tarpeeksi?
Meillä suomalaisilla on vahva rooli uudella ajalle siirtymiseen liittyvissä tapahtumissa. Sanonta ”valo tulee pohjolasta” viittaa entistä selkeämmin erityisesti meihin suomalaisiin. Suomalaisissa on tietoisuutta ja jo syntymäoikeutena saatua sielun älykkyyttä. Jossakin historian ja nuoren kulttuurimme sokkeloissa taisimme kadottaa uskon itseemme ja muinaiseen viisauteemme. Nyt on aika löytää itseluottamus ja ylpeys. Suomalaista henkistä tietoa tuomme esiin konferenssissa rinnakkain ulkomaisten luennoitsijoiden kanssa.

Maapallo liukuu fotonivyöhykkeelle jääden sen sisään vuonna 2012 kokonaan. Fotoni = valo. Sen vaikutukset näkyvät meissä jo nyt fyysisinä ja psyykkisinä muutoksina, toisinaan kipuna. Tunnekeho aktivoituu valon vaikutuksesta ja pyrkii puhdistumaan. Tämä näkyy irtiottoina ihmissuhteissa ja työssä. Tietoisuus aukeaa ja vanha ei enää tyydytä tai yksin riitä, sielu kaipaa aitoa ravintoa. Valo aktivoi selvätietoisuutta, telepaattisuutta ja yliaistillisia taitoja, näköä, kuuloa ja tuntoa. Toisille levitointi ja kehosta irtautuminen ovat jo hyvin tuttua puuhaa. Materia on muuntumassa ja saamassa uudenlaisen, keventyneen olomuodon. Koemme tämän myös fyysisissä kehoissamme solumuistin herätessä ja dna:n aktivoituessa.

Alamme nähdä kuinka asiat todella ovat ja emme enää voi tinkiä omista arvoistamme. Todellinen vapaus kutsuu irrottautumaan rahaan ja manipulointiin perustuvista vanhoista rakenteista, moraalisäännöistä ja menneistä asenteista. Alkuperäiset ihmisyyden asetukset ovat palautumassa ja tällä kertaa voimassa jota emme ole tällä planeetalla ennen voineet ilmentää. Tämä kaikki voi tuntua pelottavalta mutta helpotusta tuo tietoisuus siitä että olemme todella tärkeän, omaan voimaan vihkiytymisen äärellä. Vapaa, tietoinen uudenajan ihmisyys näyttäytyy sitä selkeämmin mitä tinkimättömämmin työskentelemme henkisen ja maallisen ihmisyyden haasteissa itseä kuunnellen ja itselle uskollisena pysyen.

Päivi Kaskimäki