etusivu   ohjelma   esiintyjät    kuvia
artikkelit    linkit    Tietoinen Sydän 2013Seppo Ilkka
s. 1943, fil.lis. (Helsingin yliopisto 1967), vapaa henkisen alan kirjoittaja ja kouluttaja yhteistyössä puolison, Seija Aallon, kanssa

Virkaura matematiikan lehtorina Teknillisellä korkeakoululla. Idän ja lännen filosofioiden tuntemus ja soveltaminen nykyaikaan. Vapaata henkistä opiskelua, mm. joogaa ja meditaatiotyöskentelyä nuorelta iältä alkaen. Henkiseltä alalta lukuisia artikkeleita Minä Olen–lehdessä ja Ultra-lehdessä. Aihepiirejä mm.: Henkinen kehitys uutena aikana, uudet henkiset energiat, kuten uudet säde-energiat sekä Maan ja universumin energiat. Maan ja ihmiskunnan hoitaminen nykyaikana. Suomen henkinen asema muuttuvassa maailmassa. Maailmankuvien kohtaaminen.


Tmi Uusi Säde, www.uusisade.fi
e-mail: seppo.ilkka@kolumbus.fi
p. 040 568 7578

Luento klo 15:00 - 16:00
Suomen henkinen asema muuttuvassa maailmassa

Historia on kouluttanut perusteellisesti suomalaisia ottamaan paikkansa kansakuntana. Maamme on ollut asuttu pitkään. Esi-isämme ovat puhuneet kielemme kantamuotoja, joista periytyy nykyinen pyhä suomen kieli. Aika Ruotsin yhteydessä liitti kansamme läntiseen kulttuuriin ja ajattelutapaan. Autonomia Venäjän yhteydessä toi suomalaisille idän ymmärrystä. Tuona aikana tapahtui kansallinen herääminen.

Jouduimme puolustamaan asein nuorta itsenäisyyttämme. Tuo kokemus on opettanut kansallemme erottelukykyä: Osaamme erottaa terveen kansallishengen nationalismista. Kansallishenki on korkea henkiolento, jonka tehtävä on johtaa kansaansa kohti vapautta ja viisautta ja kohottaa sen kulttuuria. Nationalismin henki johtaa kansaa kohtaamaan karmaansa.

Henkiset etsijät ovat kauan ajatelleet, että Valo tulee pohjoisesta. Näin on ajateltu sekä muinaisessa Intiassa että Keski-Euroopassa. Me elämme tuossa Pohjolassa ja kansalliseen tehtäväämme kuuluu tuoda Valoa koko maailmalle. Feminiinisen energian esiintulo kuuluu nykyajan suuriin henkisiin ilmiöihin. Olemme Suomi-neidon asialla.

Kalevalaiset mestarit ovat kantaneet viisautemme perinnettä. Tänä päivänä tehtävänämme on löytää sydämestämme uuden ajan suomalainen mestari. Tuo mestari ei ole juuttunut perinteeseen, vaikka pitää sitä arvossa. Hän on valmis kantamaan vastuun luomistyöstään, hän osaa pyhittää sen. Olemme valmiita osoittamaan kaikille kansoille, mitä tarkoittaa kansallisen tehtävän pyhittäminen.