etusivu
   ohjelma   luennoitsijat   linkit   LIPUT    videotilaus


matka Maltalle     artikkelit   mediatiedote    Edelliset tapahtumatRiikka Söyring

Kuinka media ohjaa meitä; kurkistus kulissien taakse

Hei,
nimeni on Riikka Söyring. Tienaan leipäni toimittaja-kääntäjänä. Tekstejäni ilmestyy Suomessa pääasiassa Verkkomediassa ja Magneettimediassa. Kirjoitan myös verkkolehti Uusi Suomen puheenvuoroissa blogia nimeltä KissanKulmasta. KissanKulmasta rankattiin viidenneksi luetuimmaksi poliittiseksi blogiksi vuonna 2010, ja se ohitti esimerkiksi Suomen silloisten ministerien blogikirjoitukset. Kirjoittamisen aloitin Turun Sanomien avustajana 14-vuotiaana, ja siitä lähtien olen kirjoittamista -jos kohta epäsäännöllisesti- tehnyt. Samoihin aikoihin kun aloitin Turun Sanomissa, tein myös ensimmäisen levylle asti päätyneen sanoitukseni. Kirjoitan edelleen muille biisintekstejä -salanimillä luonnollisesti.

Muutoin olen ammatillisesti määriteltynä taidemaalari, sarjakuvapiirtäjä, metsätilan emäntä ja kolmen valtavan upean pojan äiti. Pidän näyttelyitä edelleen, mutta pitkin väliajoin.

Olen osallistunut Punklandia-dokumenttielokuvan tekemiseen ja muihin vastaaviin projekteihin 1980-luvulta asti, valokuvannut bändejä ja roikotellut ympäri maita ja mantuja siellä täällä ennenkuin asettauduin Etelä-Savoon.
1980-luvusta kertoo myös Juha-Pekka Inkisen mahtavia valokuvia sisältävä kirja Punk on kuollut - Eläköön Hardcore! jonka tekemiseen osallistuin kirjoittamalla muistojani ja tietojani noista ajoista.
Samaa teemaa jatkaa mm. Maximum Rock´n´Roll-lehdelle kirjoittamani artkkeli.

2012 Nyt-tapahtumassa aion puhua korporatiivisesta mediasta, sen rakenteista ja keinoista sekä median vaikutuksesta demokratiaan.

Luento su 13.11 klo 10.00 - 11.00

 

  
  riikkasoyring.nettisivu.org