etusivu   ohjelma   luennoitsijat   artikkelit   linkit   ilmoittaudu


Henrik Perelló (s.1969)
Tampere

Luis Henrik Perelló on klassisen koulutuksen saanut diplomiviulisti, joka tunnetaan paremmin viihteellisen viulun mestarina. Hän on toiminut mm. Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin ja Tampere Chamber -kamariorkesterin ja Tampere Filharmonian konserttimestarina.

Perelló hallitsee laajasti eri musiikkityylejä, mutta argentiinalainen tango ja tango nuevo ovat lähinnä hänen sydäntään. Hän on konsertoinut Astor Piazzollan tangoihin erikoistuneen InTime-kvintettinsä kanssa kotimaan konserttilavojen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Argentiinassa, Japanissa ja Emiraateissa. Perelló on tehnyt viisi Astor Piazzolla-levytystä ,joista ensimmäinen, Piazzolla InTime valittiin vuoden levyksi 1995. Argentiinalaista tangoa hän soittaa lisäksi Cuarteto Perelló- kvartetissa ja Piazzollaa myös Camorra-kvintetissä yhdessä Mika Väyrysen, Kirmo Lintisen, Ismo Eskelisen ja Tarja Nybergin kanssa. Reijo Taipaleen tango-orkesterissa hän esiintyi Uruguayssa v.1997 Cumbre Mundial -festivaalilla.

Tanssiorkestereissa Perelló soittaa viulun lisäksi bassoa ja kosketinsoittimia.Nykyään hän myös sovittaa musiikkia eri kokoonpanoille.Henrik Perellólle myönnettiin Pirkanmaan taidetoimikunnan kulttuuriteko-palkinto 2005.

Perellón musiikin monipuolisuutta osoittaa sekin, että hän on tehnyt myös yhteistyötä Juice Leskisen kanssa kokonaan eri genreen kuuluvan musiikin parissa. Hän on soittanut 90-luvun alussa kahdella Leskisen albumilla: Simsalabim Jim ja Taivaan kappaleita sekä vuonna 2004 esiintynyt Leskisen ja Mikko Alatalon taustalla Henrikin enkelit-kokoonpanonsa kanssa Tampere-talolla juhlakonsertissa, joka on taltioitu Klassikoiden ilta -DVD:lle ja CD:lle.

Mukana Cosmomusiikki-konsertissa

 

 
  Henrik Perelló
  elkebonito@gmail.com
  +358 (0) 404 111 404