Etusivu      Uutiset      Koulutukset ja palvelut       Kuva & Media       Mystiikka       Minä Veli Martin

 

Veli Martin muusikkona

Olen monipuolinen taitaja musiikin alueella. Teen omia sävellyksiä ja sovituksia, jonkin verran sanoituksiakin. Instrumenttini ovat piano ja kosketinsoittimet, akustinen kitara, laulu (baritoni) ja tinapillit. Olen suorittanut Sibelius-Akatemiassa pianotutkinnon (sivuinstrumentti) ja Vapaa säestys 3 -tutkinnon. Sivuinstrumenttitutkinnot suoritin myös laulussa ja klassisessa kitarassa. Teen sovituksia kuoroille ja yhtyeille ja pystyn keskiverto pianosäestyksiä vetämään aika hyvin prima vistana tai pienellä tutustumisella. Musiikin teoriaa olen opiskellut paljon (mm. Kenraalibasso, Säveltapailu II, Soinnutus I suoritettu).

Tässä alueita, jotka musiikin alueella vahvimmin hallitsen:

  • Vapaa säestys ja improvisointi
  • Soitin- ja lauluyhtyeet, säestystehtävät
  • Musiikin teoria ja säveltapailu
  • Pianon- ja kitaransoitto (klassinen/Pop)
  • Yläsävellaulu (ns. "kurkkulaulu")
    (kuuntele "Keskisuomi" souncloud-galleriastani)

 

Laulusovitukset

Teen sovituksia kuoroille ja lauluyhtyeille alkaen 2-äänisistä yksinkertaisista kansanlauluistaa aina 6-äänisiin kantaattimaisiin kuorosovituksiin. Olen tehnyt kuorosovituksia viime aikoina ennen kaikkea tasokkaalle Serena-sekakuorolle Keuruulla (lauloin itsekin kuorossa jonkin aikaa siellä asuessani). Nykyään laulan Risto Hiltusen vetämässä Sauriat-kuorossa Tampereella ja joitakin sovituksiani on sielläkin jo lauleskeltu. Serena julkaisee keväällä 2013 Euroviisulevyn, jolla suurin osa sovituksista on tekemiäni (katso alla).

Joitakin demoja sovituksistani voit kuunnella Soundcloudista (klikkaa tästä). Näissä olen itse laulanut kaikki äänet ja siirtänyt keinotekoisesti naisääniä ylemmäs ja bassoääntä alemmas. Nämä eivät siis kuulosta aivan "oikeilta" mutta varmasti niistä saa kuvan sovitustyylistäni ja -taidoistani.

Olen vetänyt omaa Ihime-nimistä kvartettia v. 2001-2003 ja Mixed Voice -oktettia Kuopiossa v. 2008. Myös näille tein sovituksia, pääasiassa a cappella. Sovituksissani pyrin saamaan tuttuihin kappaleisiin uutta potkua vähän jazzahtavammalla soinnutuksella, melodisella polyfonialla, rytmisillä variaatioilla – myös huumorilla. Sovituksissa kuuluu vahva soinnutuksen ja polyfonisen äänenkuljetuksen hallinta (kuuntele esimerkiksi Music of the Night -kuorosovitusta ja tiedät mistä puhun :).

Omat sävellykset

Teen myös omia kappaleita, niistä levy on suunnitteilla. Lisäksi olen tehnyt suomalaisia sanoja joihinkin englanninkielisiin lauluihin. Olen säveltänyt 13-vuotiaasta asti, keskeneräisiä kappaleita on varmaan satoja, valmiitakin kymmenittäin. On klassisia piano- ja kamariorkesterikappaleita nuoruusvuosilta ja viime vuosilta enemmän viihteellisiä ja "puolitaiteellisia" lauluja ja pianokappaleita.


Sovittamiani lauluja

Voit tiedustella näiden nuotteja oman kuorosi / yhtyeesi käyttöön.
Joistakin kappaleista olen liittänyt mukaan esimerkkisivun nuoteista tai MIDI-tiedoston (toimii, jos sinulla on koneessasi General MIDI -yhteensopiva äänikortti).

(* viisi ääntä, ** kuusi ääntä, muut 3-4-äänisiä)

Euroviisut (Serena)

Esim.
Diggiloo Diggiley (Ruotsi) MIDI
Eläköön Elämä (Suomi)
Hard Rock Halleluja (Suomi)** nuotti
Lapponia (Suomi)*
Lintu ja Lapsi (Ranska)* MIDI
Sata salamaa (Suomi)** MIDI
Volare (Italia)*
Kaelakee Hääl (Viro 1996)
Valoa Ikkunassa (Suomi)
Främling - muukalainen (Ruotsi)


Musikaalit ja elokuva

Muistathan syyskuun
Music of the Night (Oopperan kummitus) MIDI (ilman sooloa)
Phantom of the Opera* nuotti
Somehwere (West side story) MIDI
The summer knows


Kansanlaulut ja lastenlaulut

Esim.
Greensleeves nuotti
Ken voi seilata tyynessä
Kukkuu kukkuuu
On suuri sun rantas autius
Vaarin saari

Hengelliset ja joululaulut

Esim.
Kirkossa*
Suojelusenkeli
Varpunen jouluaamuna nuotti

Pop / Jazz

Autiotalo (Dingo) MIDI
Haaveet (Riki Sorsa)
I feel good - Everybody needs somebody (medley)
Kylmä ilman sua (Kaija K)
Käyn ahon laitaa
Nosta lippu salkoon
One World (Celtic woman) nuotti

  Veli Martin Keitel
  p. 050-466 4756
  martinkeitel@gmail.com
  www.martinkeitel.net