Havaintoja peltokuviosta
"Muukalainen & koodi", Crabwood
Löydetty 15.8.2002


kontrastivahvennettu versio ilmakuvasta

Tässä on yksittäinen peltokuvio, joka tällä hetkellä puhuttaa muita enemmän, eikä ihme. Se on visuaalisesti vaikuttava, jopa vaikuttavampi kuin edeltäjänsä, Chiboltonin tuplakuvio vuosi aikaisemmin. Siinähän oli myös kuva kasvoista ja sen vierellä koodi. Tässä kuviossa on selkeä valokuvamainen rasterikuva, joka esittää ilkeän näköistä avaruusolentoa. Lisäksi siinä on spiraalille kiedottu binäärikoodi pyöreän kiekon sisällä. Kuvion pituus pellolla on yli sata metriä.

Mikä sitten onkaan kuvion alkuperä, sen graafinen toteutus (puuttumatta tässä yhteydessä viljan lakoontumistapaan) on hyvin ihmismäinen. Kuvan esittämä muukalainen näyttää samankaltaiselta kuin joissain tieteiselokuvissa nähdyt otukset. Binäärikoodi on myös ihmismäinen; siinä on englanninkielistä kirjoitusta koodattuna ASCII-muodossa (kirjaimet, numerot ym. merkit ilmaistuna 8-bittisenä sarjana). Kokonaisuus on hyvin ilmeisesti tehty joko ihmisten toimesta tai ihmisille - tai molempia.

Alla on kuva harmaasävyversioksi muutettuna (pyrkimyksenä eliminoida kuvan juovaisuus)...

...ja seuraavaksi muutettuna tästä harmaasävykuvasta TAKAISIN juovakuvaksi (vasen kuva). Vertaa alkuperäiseen (oikea).

Vaikka tulos ei ole täsmälleen sama, voit huomata kuinka harmaasävykuva avaruusolennosta voidaan muuttaa juovarasterimuotoon (ihmisen toimesta, miksei toki yhtä hyvin myös jonkun muun). Peltokuvion "valokuvassa" juovia on pystysuunnassa jotakuinkin 60. Tällaisen kuvan siirtäminen peltoon näin suuressa mittakaavassa ei varmasti käy kädenkäänteessä, mutta edistynyttä tekniikkaa käyttäen (joko ihmisten tai muukalaisten toimesta) se on taatusti mahdollista - kuten voimme nähdä!

seuraavalle sivulle